Terapi og smerter

Der er hjælp at hente ved psykiske og fysiske smerter

Uanset om du har du fysiske eller psykisk smerte, så er der altid sammenhæng imellem smerter. Derfor skal de ses på i sammenhæng, uanset om du allerede er i en smerte-behandling for fysiske smerter eller du er medicineret for en psykisk lidelse, søvnløshed, depression eller andet.

Ved hjælp af et uddybende samtale finder vi sammen ind til hvilken fremgangsmåde der er bedst for dig
Jeg kan dels hjælpe dig med psyko-edukation og vejledning omkring din krop og din psyke,  vejledning om effektiv komplementær behandling der enten kan stå alene eller understøtte og arbejde sammen med andre traditionelle behandlingsmetoder.
I smertebehandling indgår samtale, undervisning i smerte håndtering kostvejledning og vejledning om, hvilke tilskud der passer til din situation. Vejledning om anvendelse af homøopatiske lægemidler, og evt. magnet terapi. Sammen finder vi frem til hvordan dine helt personlige behov er for terapi, eller vejledning. Fysisk smertesymptomer må altid undersøges af læge. Uanset om de er diffuse eller konkrete.

Straks lindring af smerter
Første gang du kommer kan du hvis du har akutte smerter få smertelindrende akupunktur (auriculoterapi), dette er symptomlindrende og kan indgå i  reel behandling. Auriculo og posturologi henvender sig til årsagen og derfor yderst effektiv.

Fysisk /psykisk smerte -og terapi ?

  • Mistrivsel kan sætte sig som smerter. Mistrives dit barn hjemme i skolen eller i fritiden, kan det give smerter, mavesmerter, hovedpine osv – men det kan også forårsage fysiske smerte hos dig. Mistrives du så kan det forårsage smerte hos dit barn! Hvis dit barn mistrives af en eller anden årsag, kan du få vejledning i hvordan du kan hjælpe dit barn. Det samme er for i øvrigt gældende for dit kæledyr!
  • Smerter i forbindelse med en sportsskade, fald og ulykke kan blive langvarige, hvis man ikke tager hånd om sin livsstil.
  • Affaldsstoffer der hober sig op, forårsager smerter – det kan være efter ulykke, operation, stress, depression – eller en mindre hensigtsmæssig livsstil.

Smerter er en ond cirkel
–  og en del medicin kan faktisk forårsage flere smerter.

Jeg kan hjælpe dig med at bryde den onde cirkel, igennem livsstils rådgivning samt nogle meget enkle kost- og livsstils valg.
Der er mange former for smerte, psykisk og fysisk smerter, diffuse smerter ledsmerter mavesmerter. Men ens er at det gør ondt. Afhængig af smertens opståen kan du blive helt eller delvis smertefri hvor andre smerter kan mildnes og dæmpes. Du vil altid selv kunne påvirke din smerter så de opfører sig anderledes.
Vi påvirkes af at have et handikappet eller sygt – barn, ægtefælle, forældre samt ved egen sygdom, handikap. Når kroppen og psyken påvirkes sker der kemiske processer som sørge for at vi får fysiske smerter. Psykiske spændinger og ubalancer vil også give fysiske smerte, nedsat immunforsvar vi bliver mere modtagelig for infektioner og andre sygdomme, med lavere livskvalitet til følge.
Ikke alle smerter kan fjernes, men de fleste kan mildnes og rigtig mange forsvinder efter terapi, behandling og ændring af livsstil.

Du kan også få hjælp til at hjælpe dit barn, med milde homøopatiske lægemidler, kostråd, og familieterapi, samt eventuelt terapi til dit barn.
Terapi til tweens/teens og de voksne unge, tilpasses den enkeltes behov, dog altid startende med en for samtale inden vi enes om et videre forløb, dets formål og indhold.

Har du læst på siden kropterapi

Se mere om terapi til børn/unge.