Særligt sensitiv

Sensitive mennesker
Der findes i dag en forkortelse HSP der står for særligt sensitive personer, men det er ikke en diagnose. Flere og flere tager den til sig  – og rigtig mange mennesker er sensitive, og  en del er særligt sensitive. Der kan diskuteres meget om hvorvidt det handler om resiliens, modstandskraft eller følsomhed.
Men faktum er at mange mennesker er både følsomme, sensitive over for lys, lyd, dufte, skænderier og stimulus i det hele taget. Det kan være svært at være sammen med det sensitive menneske der kan være utroligt nærtagende. Det kan sandelig også være svært for den særligt sensitive at være sammen med andre ikke helt så sensitive. Blandt andet fordi der mangler forståelse og hensyn.
Derfor er det vigtigt at du som særligt sensitiv for at undgå stresstilstande  lærer dine egne behov og grænser at kende og finder måder til at mindske overstimulering af dit nervesystem.

At trække sig eller bede om særligt hensyn i mange henseender, kan være belastende,  ligesom det at være sammen med en sensitiv der konstant gør opmærksom på ”det her kan jeg ikke”, ”det kan jeg ikke holde ud”,  kan være belastende. Til gengæld, når du som sensitiv har gået i terapi, og har  fået både stor selv indsigt og personlige værktøjer, så er du vidunderlig at være sammen med. Og det kan vær vidunderligt at være den sensitive.
Hvad venter du på?
Ja, du har måske en længere erkendelsesproces, og slår dig i tøjeret i mens, men det er ikke mere svært for dig end for andre at gå i terapi, og du vælter ud på den anden side med endnu flere styrker end du egentlig troede muligt som sensitiv.

Hjælp til selvhjælp 
Terapi er en vej til at du kan hjælpe dig selv med at bruge den nødvendige tid, så du i dagligdagen får dit nervesystemet i ro igen, kan lade op, og få flere timer hvor du føler dig rigtig godt tilpas.

Læs evt videre på min blog om at være sensitiv.

Se under kurser :
Workshop og retreat for mennesker med sensitive træk