Rideterapi

Forklaring om rideterapien her på stedet

Psykoterapeutisk ridning er en intensiv krops terapi, med fysisk intervention og et intensivt kropsabejde der på samme tid er intens, konfronterende og helende.
En krop/psyke terapi der er helt anderledes end alt anden krop- og psykoterapi. Den forener den levende bevægelse som forplanter sig i menneskekroppen som en særlig energi, med en anatomisk fysiologisk påvirkning og træning, og ikke mindst psykoterapiens helende virkning.

RIDETERAPI_1

Psykoterapeutisk ridning er en terapi
der ikke kan erstattes af samtale, massage, eller anden rideterapi (som fx pædagogisk rideterapi eller fysioterapi til hest, eller heste-assisteret terapi)!
Særlig godt til mennesker ramt af piskesmæld, spiseforstyrrelse, selvskadende adfærd, angst, depression, stress, PTSD, psykosomatiske symptomer og visse de såkaldte ‘funktionelle lidelser’.

Der forekommer kropsterapi til hest med terapeutisk støtte, og efterfølgende samtale, psykoterapi og psyko-edukation.
Øvede og erfarne ryttere vil også kunne profitere ved psykoterapeutisk ridning. Det er er intensiv terapi form, altid kun individuelt. Spørg efter en kombinationsbehandling (inkluderer smertelindring og, blid bindevævsbehandling).
KUN INDIVIDUELT – aldrig gruppeterapi.

RIDETERAPI_4

Pædagogisk specialtilrettelagt rideterapi er specialpædagogik især til børn og unge, voksne der ikke kan, eller vil deltage i almindelig undervisning på hold, enten på grund af motoriske vanskeligheder, opmærksomhedsforstyrrelse eller koncentrations besvær, hvortil der kræves specialpædagogigsk indsigt og handleplan.
For eksempel unge/voksne med senhjerneskade, medfødt hjerneskade, udviklingsforstyrrelse, skizofreni, spastiske lammelser, anden lammelse, eller med diagnoser som autisme, ADHD(ADD). Altid som forløb individuelt.
Specialpædagogik kan også have terapeutisk effekt men er som udgangspunkt ikke psykoterapi.

 

RID_pæd_

Motorisk træning Rideterapi
Sansemotorisk træning til mindre børn her indgår leg og læring sammen med hest og aktiv motorik træning på og med hest.
Træningen rettes mod det enkelte individs problematik og der afdækkes hvilke retning det er hensigtsmæssigt at arbejde med barnet.
Tværfagligt netværksmøde indlægges i forløbet.

 

Chok, traume, angst og stress – unikt forløb, med unik effekt.
Her sammensættes i kombination specifikke terapi former tilpasset dit behov, hvor der tages højde ford dit meget følsomme nervesystem, udviklings-forstyrrelse og belastningssymptomer.rideterapi__Kropsterapi

 

Se under behandling og diagnoser på hvilke områder jeg og min klienter har haft rigtig gode resultater, når vi har inddraget heste.rideterapi sansemotrisk chok traumeDet er udelukkende islandske heste der inddrages i terapi og selvudvikling.

Du er sikret en etisk velovervejet og forsvarlig tilgang til heste uden at gå på kompromis med hestens velfærd, uden tvang, uden bid, uden, pisk, uden sporer.
Hestens liv, træning, og alt hvad hesten deltager i, har jeg en kritisk forholden til.

Hestene bliver ikke brugt som metode, eller værktøj, men inddrages i terapien og respekteret som et levende væsen med egen vilje og følelsesliv og altid frivilligt i arbejde.
En tilgang, hvor med jeg håber at kunne inspirere andre behandlere og hesteglade mennesker.
Se mere om etik og holdning til hestevelfærd.

Bestil foredrag og oplæg om Hestekræfter i terapi
Hør om den spændende verden, og hvad heste kan hjælpe mennesker med.
Endnu bedre: Få klarhed  over hvad, for hvem -og særligt hvad rideterapi ikke er.  Tilmeld dig Introkursus og bliv introduceret til rideterapi og terapi med heste.