Forklaring om rideterapien her på stedet
Psykoterapeutisk ridning er en intensiv krops terapi, med fysisk intervention og et intensivt kropsabejde der på samme tid er intens, konfronterende og helende.
En krop/psyke terapi der er helt anderledes end alt anden krop- og psykoterapi. Den forener den levende bevægelse som forplanter sig i menneskekroppen som en særlig energi, med en anatomisk fysiologisk påvirkning og træning, og ikke mindst helhedsfokus og intens psykoterapi.
Psykoterapeutisk ridning er en terapi
der ikke kan erstattes af samtale, massage, eller anden rideterapi
(som fx pædagogisk rideterapi eller fysioterapi til hest,
eller heste-assisteret terapi)!
Særlig godt til mennesker ramt af piskesmæld, med symptomer som spiseforstyrrelse, selvskade, angst, depression, stress, PTSD, psykosomatiske symptomer og visse af de såkaldte ‘funktionelle lidelser’.
Der forekommer kropsterapi til hest med psykoterapeutisk støtte, og efterfølgende samtale, psykoterapi og psyko-edukation.
Øvede og erfarne ryttere vil også kunne profitere ved psykoterapeutisk ridning. Det er er intensiv terapi som intet har med traditionel ridning at gøre, som altid kun individuelt.
Spørg efter en kombinationsbehandling
(inkluderer smertelindring og, blid bindevævsbehandling og auriculo).
KUN INDIVIDUELT – aldrig gruppeterapi.
Maks ryttervægt 90 kg, du skal være selvhjulpen i opsidning (dvs her er ingen hjælpemidler som hejs).
Pædagogisk specialtilrettelagt rideterapi
er specialpædagogik især til børn og unge, voksne der ikke kan, eller vil deltage i almindelig undervisning på hold, enten på grund af motoriske vanskeligheder, opmærksomhedsforstyrrelse eller koncentrations besvær, hvortil der kræves specialpædagogigsk indsigt og handleplan.
For eksempel unge/voksne med senhjerneskade, medfødt hjerneskade, udviklingsforstyrrelse, skizofreni, spastiske lammelser, anden lammelse, eller med diagnoser som autisme, ADHD(ADD). Altid som forløb individuelt.
Specialpædagogik kan også have terapeutisk effekt men er som udgangspunkt ikke psykoterapi som vi kender den.
Motorisk træning som Rideterapi
Sansemotorisk træning til mindre børn her indgår leg og læring sammen med hest og aktiv motorisk træning på og med hest.
Træningen rettes mod det enkelte individs problematik og der afdækkes hvilke retning det er hensigtsmæssigt at arbejde med barnet.
Tværfagligt netværksmøde indlægges i forløbet.
Chok, traume, angst og stress – unikt forløb, med unik effekt.
Her sammensættes i kombination specifikke terapi -former tilpasset dit behov, hvor der tages højde for dit meget følsomme nervesystem, udviklings-forstyrrelse og dine belastningssymptomer.
Se under behandling og diagnoser på hvilke områder jeg og mine klienter har haft rigtig gode resultater, når vi har inddraget hesten.
Det er udelukkende islandske heste der inddrages i terapi og selvudvikling.
Du er sikret en etisk velovervejet og forsvarlig tilgang til heste uden at gå på kompromis med hestens velfærd, uden tvang, uden bid, uden, pisk, uden sporer.
Hestens liv, træning, og alt hvad hesten deltager i, har jeg en kritisk forholden til.
Hestene bliver ikke brugt som metode, eller værktøj,
men inddrages i terapien og respekteret som et levende væsen med egen vilje og følelsesliv og altid frivilligt i arbejde.
En tilgang, hvormed jeg håber at kunne inspirere andre behandlere og hesteglade mennesker.
Se mere om etik og holdning til hestevelfærd.
Bestil jeres foredrag og oplæg om Hestekræfter i terapi
Hør om den spændende verden, og hvad heste kan hjælpe mennesker med.
Endnu bedre:
Få klarhed over hvad, for hvem -og særligt hvad rideterapi ikke er. Tilmeld bestil jeres egen workshop og mærk på egen krop.