Psykoterapi

Om psykoterapi

Psykoterapi er for alle og foregår gennem samtale
Der lægges ikke vægt på metoder, men på empati og kontakt. Vi har dialog og samtale om det du medbringer af problematik, og som du ønsker professionel hjælp til.
Livets vej er belagt med hændelser store som små, der kan betyde at du pludselig befinder dig i en krise. Du kan føle dig usikker, angst, nedtrykt, vred og kan ikke på egen hånd finde vejen frem.
Jeg hjælper dig
Hos psykoterapeutisk klinik  i Løsning-Hedensted, får du en sparringspartner til en proces, hvor du har mulighed for at se på egen livsbagage, få mere viden om dig selv, dit følelsesliv, få en større forståelse for dine reaktions- og adfærds mønstre, hvorfor du vælger og handler som du gør. Du har mulighed for at få støtte i en periode i livet, hvor det er svært; at skulle være i virkeligheden, at navigere, og håndtere konfliktfyldte relationer. Du kan også få hjælp  til at bryde gamle uhensigtsmæssige mønstre og handlestrategier for at vende dem i positiv retning.
Jeg er det medmenneske der er på din side hele vejen, jeg står til rådighed med faglig og personlig indsigt der kan støtte og udfordre dig tilpas under forløbet.
Mønstre og mestring
I tilfælde hvor dine mestrings strategier er uhensigtsmæssige, kan jeg være dig behjælpelig på din vej med at finde nye brugbare. Du kan få hjælp til at se nye muligheder, og afprøve disse i trygge rammer. Sidder du fast i gamle tanke-, reaktion- eller handlemønstre? Det hjælper jeg dig med at ændre. Jeg bestræber mig på at hver session skal give god mening for dig så du får noget til dig selv med herfra. Terapi kan være til dig selv for din egen skyld,  jeg tilbyder også parterapi for at i kan styrke Jeres parforhold, og som familiterapeut har jeg god indsigt i familiedynamikker og de problemstillinger der opstår parret imellem, når der er mindre og større børn. Måske det er dit barn som ikke trives? Jeg har mangeårig erfaring med i unge i individuelle terapi forløb,  hvor også familien kommer samlet i terapi. Se mere under unge og familien.
Psykoterapi er ikke en behandlingsmetode, hvor man “modtager behandling og helbredelse” eller et quick-fix, som en symptom lindring eller massage. Psykoterapi består af samtale og er et langt dybere personligt arbejde. Så du må selv ønske det.
I terapien råder jeg over en vifte af understøttende arbejdsformer som kan være aktuelt at tilbyde ved længere forløb: Kropsterapi, krop og gestaltterapi, psykodrama, drømmearbejde, meditativ afspænding, blid massage ved hjælp af triggerpunkt- bindevævs- og åndedrætsteknik.

Det kan være du har lyst til at udforske områder i din oplevelsesverden, i dit følelsesliv, dine tanke- og handlemønstre. Måske du har fysisk eller psykisk smerte hvor der ikke er fundet anden medicinsk årsag.
På klinik for Psykoterapi i Løsning – Hedensted her får du professionel hjælp.

 I dialog og og vores oplevelses verden kan vi opfatte noget i forgrund og andet i baggrunden, og i terapien kan vi blandt andet have opmærksomhed på skift mellem disse, og betydningen her af.samtaleterapi

Læs også mere om kropsterapi…

Læs mere i menuen ’Vejledning’, ‘Heste inddraget og ‘Homøopati’.

Link: om klinikken /Individuel terapi / Parterapi / familieterapi / terapi børn og unge / gruppeterapi