Posturologi

Fra 2017: Posturologi og manuel VHT tilbydes udelukkende til klienter ved mere komplekse problemstillinger i længerevarende, samt Intensive behandlings forløb.

Posturologi er årsagsbehandling
Posturologi er et videnskabeligt fag der bygger på neurologi, som er en vigtig del af det som beskrives som kropterapi. Når jeg tilbyder dig posturologi sammen med psykoterapi er der straks effekt, samtidig får du et mere  harmonisk samtale terapiforløb, og konkrete markante ændringer for dig.

posturologist test

Symptombillede
Har du et bredt symptombillede med smerter, myoser, spændinger migræne, træthed, hukommelsesbesvær, angst med mere – vil du ret hurtigt kunne opleve ændring, også ved psykiatriske diagnoser der ikke er medicinerede.
Det er fordi jeg ser hele dig  – dine muskler, fysiske balance, dit tanke- og følelsesliv samt smertebillede.

Krop og psyke

Netop fordi vi ved at krop og psyke hænger sammen, må man behandle enhver psykisk lidelse, angst depression, eller anden psykiatrisk diagnosticeret lidelse, ved at se på kroppen (biologisk) samt i et posturologisk perspektiv, fordi posturologien søger at årsagsbehandle.
Posturologi beskæftiger sig primært med smerter og forstyrrelser i bevægeapparatet og regulerer neurologiske styresystemer og den stående stilling. Fordi at smerter og psyken (traumer) ses i sammenhæng er posturologien  en af de metoder jeg anvender  sammen med psykoterapi for at tilbyde dig et langt bedre behandlingsforløb. Det er frivilligt om du vil behandles med posturologi/auriculo og manuelt sammen med din psykoterapi, og omvendt, om du vil gå i terapi sammen med din behandling  – men jeg anbefaler altid en kombination af disse metoder for din skyld.

Du undersøges  i stående stilling, hvor jeg med et posturologisk blik vil konstatere, at du kun kan stå oprejst helt afslappet ved at være skæv. Det er vigtigt at vide hvorfor der er en skævhed, hvilket  forklares ved hjælp af posturologien. Den efterfølgende behandling fokuserer mod øjne, bidfunktion eller fodstilling. Hvorefter behandling  kan være øreakupunktur, genoptræning eller behandling med magnet. Funktionelle bid-forstyrrelser kan også behandles med øreakupunktur eller lokalt, mens mekaniske forstyrrelser henvises til tandlæge. Fodstillingen kan behandles ved hjælp af specialsål med ganske små indlæg med proprioceptiv genoptræningseffekt. Mange uforklarlige symptomer gøres forståelige, når resultaterne opleves.

Smerter hvor årsagen kan findes og afhjælpes posturologisk
Ryg- og nakkeproblemer Hovedpine, migræne, er. Museskader stammer ofte fra posturologiske forstyrrelser.
Smerter i fødder, achilles-senen og hælsporer kan udspringe af et posturologisk problem. Patienter med Whip-lash syndrom (piskesmæld) får en langt bedre behandling, når posturologien tilrettes.

Følgende smerter kan afhjælpes posturologisk:

 • Rygsøjle-smerter
 • Nerve-smerter
 • Stillings-smerter stillings skævheder-spændinger
 • Sportsskader
 • Hovedpine
 • Svimmelhed
 • Træthed
 • Fodstilling
 • Indlæring, koncentration, hypertension
 • Neurologiske syndromer
 • Neuromuskulære- og mikro-vasculære lidelser

I forhold til traditionel samtale terapi, traditionel massage, traditionel smertedæmpning, har jeg gode resultater med en kombination i kropsterapi som oftest hviler på 3-5 af disse metoder.

 • Psykoterapeutisk ridning
 • Samtaleterapi
 • Vibromuskulær behandling
 • Posturologi
 • Øreakupunktur

I forbindelse med anden kropterapi som psykoterapeutisk ridning, manuel vibro-musculær teknik, og øreakupunktur(auriculo) får du i alt en sammenhængende men effektiv behandling

For en varig bedring er det oftest nødvendigt med flere behandlinger for at behandle årsagen, samt kostvejledning og samtaleterapi. Dette kan vi tilrette og lægge ind i et forløb i sammenhæng med din samtaleterapi eller som ren posturologisk/auriculo/manual behandling. Den bedste effekt får du altid med en kombination tilpasset dig.

2017: Posturologi og manuel VHT tilbydes kun klienter ved mere komplekse problemstillinger i længere  samt Intensive behandlings  forløb.