Parforholdet

At være sammen som par er en ganske særlig disciplin, hvor det er svært at manøvrere samtidig med at man bevarer sin integritet.
Det er svært at leve lykkeligt uden skår i glæden og at få et sundt parløb gennem livet kræver ikke blot kærlighed og tolerance men også masser af hårdt arbejde,  og frem for alt, at man plejer sit forhold og sin egen ægthed.

Har man stiftet familie med et eller flere børn
Børn påvirkes af, når mors og fars parforhold er i mindste i ubalance – så et fornuftigt parløb er væsentligt for at hele familien er sund. Det gælder også når mor og far er skilt, og har fundet en ny partner. Med bonus børn osv.

Parterapi
I kan få hjælp til at I bliver bevidste om – fastlåste mønstre, og se nye mere hensigtsmæssige måder at være sammen på.
Parterapi kan også være en hjælp ved utryghed i forholdet, ved utroskab, ved sygdom, død eller andre hændelser der gør det svært at få talt sammen.
Parterapi kan også være en afklaring i forbindelse med skilsmisse.

Eftersyn af parforholdet
Ligesom man giver tænderne og bilen et eftersyn, kan parforholdet gro og tilføres ny næring ved et tjek ind imellem. Et eftersyn er forebyggende og udviklende fordi du får mere viden om dig selv og din partner. Din opmærksomhed ændres og dermed kan i vokse og udvikle jer sammen i forholdet.

Knuder der trænger til at blive løst
Handle- og reaktionsmønstre der er uhensigtsmæssige gør skade i et hvert forhold, men de kan vendes til at være respektfulde og helende.
Har I mistet, eller befinder jer midt i en livskrise, og det er svært at komme videre, kan parterapi være det rum der giver en ny mulighed for at tale om det der er svært og finde en konstruktiv vej.
Parterapi foregår ved samtaler hvor begge parter er til stede, og det er naturligt at konkrete problemer er i fokus. Terapien er en hjælp til, at I lærer hvordan man som par arbejder: Med hinanden om forholdet, og ikke: I mod hinanden, i jeres forhold.

Jeg møder jer som neutral tredjepart, med forventning til at I er indstillet på et aktivt stykke arbejde og gerne vil en forandring. Min opmærksomhed på jeres relation bliver tydelig når jeg fortæller hvad jeg oplever der sker imellem jer, og min hjælp består i, at I med tydelighed kan få udtrykt jeres ægte budskab til hinanden på en respektfuld og kærlig måde. Efter de første to sessioner vil vi sammen vurdere om der er grundlag for et videre forløb med terapi.

Når jeg har børn/unge i terapi, anbefaler jeg altid terapi til familien samlet. Andre gange anbefaler jeg parterapi til forældrene samtidigt, se også familieterapi.