– mere om hesteterapi

Heste i terapi
Vil du gerne arbejde professionelt med mennesker/heste og terapi eller rideterapi, fordi du alligevel har nogle heste derhjemme?

Hvordan kan du selv komme til at arbejde med heste og terapi?

Det  kan læres gennem teorier og praksis og at øve sig. For at gøre terapi med andre mennesker har du de bedste forudsætninger når du selv har gået i terapi, og skal du lave terapi -med heste inddraget, skal du ligeledes have gået i terapi -med heste inddraget.
Du må have en faglig grunduddannelse som afsæt og efteruddanne dig med heste samt at kombinere disse to veje.

kommunikationskursus

Psykoterapeut i uddannelse
Du kan gå i egenterapi her, med og uden hest. Du kan være ’føl’ i en periode mod betaling og få eneundervisning , tag egen klient med i  live-supervision.
Du kan ligeledes modtage supervision med eller uden hest, under dit uddannelsesforløb til psykoterapeut og medbringe egne klienter til din live-supervision.
Begge ordninger kan medregnes – og tælle som timer i egenterapi eller supervision i din uddannelse til psykoterapeut, da jeg er medlem af Dansk Psykoterapeut forening.

De bedste forudsætninger for at gøre terapi for andre mennesker får du ved at gå i egenterapi ved siden af din uddannelse, i sær på de meget teoretisk anlagte uddannelser og akademiske bachelor cand./diplom/master vil det gavne dig med egenterapi som et intensivt forløb. 

rideterapi__Kropsterapi

Vil du være rideterapeut /hesteassisteret terapeut?
Vil du gerne  vide mere om  heste i terapi og hvordan man kan gøre det ?

Kom med på kursus  – blot du er almindeligt nysgerrig behandler eller med en solid faglighed i bagagen – så kan du deltage.
Efteruddannelse bestående af 5 moduler
se under behandler kursus

Learning by doing og kombination af teori og praksis
Akademikere lærer gennem teori, forelæsning og opgaver.
Oplevelsesorienteret psykoterapi med heste kan man ikke certificeres til på et par weekend kurser. Du lærer ved at sætte dig selv ’på spil’ og samtidig få koblet den væsentlige teori på din praksis. Du må nødvendigvis have en faglig funderet uddannelse og en grundig viden om hesteadfærd og -håndtering for at inddrage hesten på en forsvarlig og etiske velovervejet måde.
Dette for at sikre din bruger/borger/klient og hest en god behandling.

Vil du inddrage heste i terapi læring eller pædagogisk arbejde, må det være en forudsætning at du har trænet og arbejdet med heste igennem en årrække, have gået i terapiforløb med og uden heste, derud over med din faglighed forstå  og evne kombinering dette med din hestefaglighed.
Dette er også årsag til at jeg ikke laver demonstrationer eller ’clinics’-  som man gør andre steder i hesteverdenen, hvor man kan være tilskuer eller købe en tilskuerbillet.

Enten er du med, eller også er du ikke med
Det kan lyde hårdt, men der findes ikke prøver, der findes kun at gøre, og der er ingen smug-kig-huller eller genveje til at blive en velfunderet hesteterapeut. Du får ikke erfaring ved at stå på sidelinien og kigge på, eller læse en artikel.

Så hvis du virkelig gerne vil det med heste og mennesker er der kun én vej, det er egenterapi, egenterapi og uddannelse, således du selv mærker hvad der kan ske, og bearbejder dine egne personlige oplevelser, modstand, traumer og så videre, inden du påtænker at ville /tro du kan hjælpe andre. Det er heller ikke en genvej at være inkarneret hestemenneske eller toprytter. Du må ind i kampen og lave det helt personlige arbejde  🙂

DU kan deltage på efteruddannelse ( er du rideterapeut, psykoterapeut, fagpersonale med psykologisk, pædagogisk baggrund). Se under kurser…

Tilbyder konsulentydelser og supervision når du skal have praksisnær viden om at  inddrage heste, når du skal opstarte praksis i specialpædagogisk/psykoterapeutisk/kropsterapeutisk, familieterapeutisk/eller til en bestemt målgruppe af børn/unge/voksne med specifikke diagnoser.

Beliggenheden for din heste terapi i Jylland er  i trekantsområdet tæt på Horsens og Vejle her kan du få efteruddannelse og kurser med heste
kontakt Gitte på klinikken
eller kontakt Stald Plus hvis du har bestemte ønsker til specialiseret viden i hesteassisteret terapi.
Heste inddraget i terapi_3