Manuel terapi

Manuel terapi og behandling (*se nederst)
Manuel behandling består af en blid bindevævsbehandling der foretages med en speciel vibrationsteknik.
En teknik der kaldes Vibromuscular Harmonizations Technique som er udviklet af Jock Ruddock. (teknikken igger tæt op ad Bowen teknikken) Samme teknik er udviklet og anvendes til heste, og hedder Equine Touch.
Det er ikke massage, men en rigtig blid og yderst behagelig måde at modtage behandling på samtidig med den er kraftfuld i virkning. En Behandlingen er fuldstændig smertefri men velgørende og befriende.

Der arbejdes over meridianbaner og akupunktur punkter.
En fuld behandling giver dig  en dyb form for afspænding samtidig med de selvhelbredende processer igangsættes. Denne manuelle behandling understøtter nænsomt  men effektivt, enhver anden behandling i terapien.
Behandlingen kan stå alene som velvære og afstressende behandling, for dig der ikke ønsker massage.
Hvis du almindeligvis oplever at berøring direkte med huden er grænseoverskridende anbefaler jeg altid denne behandling.

Desværre er mennesket så optaget af sprog i kommunikation at vi her igennem lukker det essentielle ude – også behandlere!
Tale og snak forstyrrer – Derfor er det sjældent at den som ligger på en behandlerbriks modtager behandling i 100% ro – men det gør du her.
Du opfordres til  stilhed for at din krop får fred til at modtage behandlingen bedst muligt. Og dermed fremmes de selvhelbredende processer maksimalt.

Hvordan?
Behandlingen foretages uden uden på løst siddende tøj imens du ligger afslappet på en briks.
Behandlingen tager ca. 45 minutter.  (Ved barhuds behandling må du medbringe  dit eget lagen og håndklæde).
Når du har modtaget behandling ligger du i fred i 10-15 minutter og får isvand som afslutning. Efter 60 minutter går du ud af døren med behagelig ro og følelse i krop og sjæl.

Jeg har taget denne behandling til mig efter  først at have lært den til heste, og set hvordan hestene tager i mod og reagerer positivt, med en langvarig effekt. Den harmonerer med min fysiurgiske efteruddannelse  og erfarings baggrund. Derfor har jeg også lært den på menneske krop og kombinerer den med posturologiske tilgang, auriculmedicinen og psykoterapi.
I stedet for invasiv massage, hvor der oftest samtidig forgår alt muligt andet i hovedet på både modtager og behandler under behandlingen(her mener jeg samtale, snak og tankeflugt!) Så foregår denne manuelle behandling i ro og stilhed, i samarbejde med fokus på processen og kroppen – helt unikt.

Det er en disciplin som rækker endnu videre end healing, hvis den udføres korrekt og med integritet.

Ian Robins, Shirley Phillips, Dr Kevin Ryan
Summary definition.:
“VHT is the missing link between Energy and Bodywork.  VHT is holistic non-diagnostic energy discipline consisting of a series of non-invasive procedures performed over connective soft tissue which assists and re-educates the body in finding balance and achieving the ideal state of homeostasis, wherein its innate wisdom is encouraged to work at its maximum in addressing positively any problem or disease that it may or may not have”.

*Fra 2016: Manuel  behandling tilbydes udelukkende i forløb hvor det skønnes hensigtsmæssigt i forbindelse et intensivt kropterapeutisk forløb, og terapiforløb med heste inddraget.