Kropsterapi

Krop og psyke hænger sammen

En ubalance i psyken sætter sig altid i kroppen!
En ubalance i kroppen påvirker altid psyken!

En sygdom eller ubalance ét sted vil altid dukke op et andet sted, og have indflydelse på dit velbefindende som helhed.

Kontakt Book tid

      Send e-mail

Vores levede liv sætter sig i kroppen indvendigt og udvendigt 
Vi mærker følelserne i kroppen, men vi tænker på følelser og vi tænker om følelser. Vi reagerer kropsligt på følelser, på hændelser og på ubalancer.
Vores levede liv sætter sig i kroppen indvendigt og udvendigt!
Derfor er det vigtigt at kunne komme hele vejen rundt. Det hjælper jeg dig med i krop terapien.
Igennem vores levede liv tillægger vi os sidde-vaner, og holdningsvaner som påvirker vores fysik i negativ eller positiv retning. Muskler, ligamenter og led belastes – det påvirker igen din psyke, om der er små eller større spændinger i din krop. Dermed ikke sagt at enhver psykisk spænding kan løses gennem invasiv kropsmanipulation, eller en fysisk spænding løses gennem psykoterapi.
Hvorfor kropsterapi?
Vores levede liv, med oplevelser, og vores ubevidste fortrængninger sidder i kroppen som indkapslinger, spændinger, ophobninger. Spændinger opstår også ved angst og stress og virker selvforstærkende. Ikke alle spændinger er vi bevidste om, andre bliver mindre meget kraftigt om igennem smerter. Modsat spændinger viser sig også underspændinger i kroppen. Disse er vi ofte ikke selv bevidste om, vi kan derfor ikke altid medbringe en konkret problematik til psykoterapeuten/psykologen. Men underspænding ét sted, vil betyde overspænding et andet sted.
Når vi ikke selv er bevidste om hvilke under- og overspændinger kroppen bærer kan det være en bremse for den nødvendige bearbejdning vi har brug for, således vi kan komme videre og leve et fuldt og helt liv med alt hvad det indebærer. I nogle tilfælde kan spændinger medvirke til at det er svært at få egne ord sat på, her kan det være en stor hjælp med en mild men effektiv terapi til kroppen.

Går du til massage wellness, eller sportsmassør er det altid hensigtsmæssigt at følge op med terapeutisk samtale.

Krop-terapi og kropsterapi
Her i terapien består krops terapi også af kropsøvelser, kostvejledning og du kan få forslag til homøopatiske lægemidler som understøtter dig frem mod bedring.

I krop-terapien ser jeg din krop 
Jeg vurderer blandt andet muskeltonus, kropsholdning, spændinger, smidighed samt dit åndedræt. Ved almen observation.
Jeg  kan også  mærke på din krop ved at palpere, en teknik der ikke gør ondt. Jeg ser omhyggeligt på din krop fordi din kropsholdning fortæller meget om dit psykiske velbefindende og dit fysiske.
Hvis det skønnes hensigtsmæssigt vil du kunne modtage en mild behandling af muskler og bindevæv. Det er mild og smertefri behandling. Du vil også kunne modtage auriculo-terapi (øre-akupunktur, eller frekvensterapi med farve) som en del af kropterapien sammen med posturologi. Ellers vil du blive guidet til at sidde, stå, og bevæge dig med bedre balance og større frihed, igennem helt enkle øvelser og en motivation til at ændre gamle mønstre som har virket begrænsende for dig.

I kropsterapi har din krop og psyke primært fokus:
Med krops terapi fylder den terapeutiske samtale ikke så meget, som i psykoterapien, oftest kombinerer jeg derfor disse to former sammen med kostvejledning og understøttelse med homøopatisk lægemidler.
I forbindelse med kropsterapi kan du i et samlet behandlingsforløb blive tilbudt psykoterapeutisk ridning,  auriculo behandling. Du får desuden vejledning i egen træning derhjemme.
Efter den første session aftaler vi indholdet i et forløb.

Heartfulness vs Mindfulness
Hvor mange i dag praktiserer at undervise og udfører mindfulness, ligger mit meditative udgangs punkt i heartfulness. Det kropslige aspekt er i mange henseende   virksomt på en anden positiv måde for de personer der kan føle stress ved mindfulness øvelser.
Det er kendt at hos nogen kan tilgangen med mindfulness skabe angst uro og panik. Derfor skelner jeg imellem  mind-og hearthfulness.

Også til mennesker med særligt sensitive træk og kvaliteter 
Denne terapi kan anvendes til enhver, også til meget sensitive personer, der har det svært med berøring og anden fysiurgisk massage. Børn, ældre og svagelige med særlig sensitivitet kan også profitere af denne krop terapi.

Kropsterapi vil foregå som sammenhængende forløb over nærmere aftalt antal gange.

Helt unikt er psykoterapeutisk ridning som jeg har anvendt siden 2004, en intensiv form for kropterapi der kan noget ganske særligt i forhold til andre krop-terapiformer. Læs mere..

Illustrationen af træet symboliserer balance mellem rodnet og krone. Stammen (om end ujævn) sørger for kontakt mellem rødder og trætop således både rødder og krone kan styrkes, for dermed at gro smukt og være unik i sig selv.

livstræet

Balance i livet kan opnås gennem krop- og psykoterapi, således dine rødder får fæste, næring og plads, til at hele gamle sår og styrkes. Og ved at du giver dig selv (din “krone”) mulighed og frihed kan du udvikle dig videre ud fra stammen. Smuk og hel.