Hvordan?

Råd ved brug af homøopatiske lægemidler fra Allergica der kan købes i webshoppen her Staldplus
Homøopatiske lægemidler der anbefales på klinikken er fra:
Val Pharma, Heel, Cosmochema, Fides, Pflüeger, Helixor og Allergica.

Størstedelen af de lægemidler, der omtales i Almas hæfter, er i flydende form. Når flasken vendes på hovedet, kommer medicinen ud som dråber af flaskens dråbetæller.

Indtagelse
Man opnår det bedste resultat i et behandlingsforløb med homøopatiske lægemidler, når lægemidlet indtages det foreskrevne antal gange om dagen.
Benyttes flere homøopatiske lægemidler i et behandlingsforløb, holdes en lille pause (10-20 sekunder) imellem hvert lægemiddel, så det når at gøre sin virkning i mundslimhinden. Har man glemt at indtage et lægemiddel, indtages det bare med det samme, man husker det. Forsøg ikke at indhente det tabte ved at øge mængden næste gang.
Dråber fortyndes i et glas med lidt vand eller dryppes direkte i munden. Det kan være en fordel, f.eks. ved akut høfeber, at have flasken i lommen og indtage dråberne direkte i munden, når der er behov for det. Bland ikke flere slags dråber sammen, men indtag dem efter hinanden.
Vejledende dosering til voksne Dosering: 10 dråber 3 x dagligt. Akut dosering: 50 dråber i et glas vand, som drikkes slurkvist over ½ time, eller 10 dråber hver ½ time dagen igennem, indtil mærkbar forandring indtræder. Herefter følges vejledende dosering.
Vejledende dosering til børn Dosering: 2-7 dråber 3 x dagligt. Akut dosering: 25 dråber i et glas vand, som drikkes slurkvist over 1 time, eller 5 dråber hver 1/2 time dagen igennem, indtil mærkbar forandring indtræder. Herefter følges vejledende dosering.
Drikkeampuller skal forsigtigt rystes eller knipses, så væsken i ampullens ”hoved” kommer ned i ampullens ”krop”. Herefter åbnes ampullen ved at knække halsen. Sug indholdet op i munden med det lille sugerør, som følger med i æsken. Hold væsken i munden et øjeblik, inden den synkes.
Vejledende dosering
Dosering: 1 drikkeampul hver 3. dag Akut dosering: 1 drikkeampul 1 x dagligt.
Sukkerkugler indtages i munden, hvor de smelter gradvist, inden de synkes.
Vejledende dosering
Dosering: 5 sukkerkugler 3 x dagligt Akut dosering: 5 sukkerkugler op til 6 x dagligt.
Tabletter indtages i munden, hvor de smelter gradvist. Da det tager lang tid, inden de smelter helt, tygges den sidste del og synkes derefter.
Vejledende dosering Følg anvisningerne på pakningen.
Pulver lægges på tungen, hvor det smelter og synkes. Måleske følger med i glasset.
Vejledende dosering Følg anvisningerne på pakningen.
Førstegangsforværring
Nogle gange kan det udløse en midlertidig forværring af symptomerne, når man indtager et homøopatisk lægemiddel. Denne forværring er velkendt og velbeskrevet og kaldes en førstegangsforværring. Denne forværring er et udtryk for, at lægemidlet har aktiveret en helbredelsesproces i kroppen, som forsøger at skille sig af med sygdommen. Samtidig er førstegangsforværringen tegn på, at lægemidlet har mulighed for at virke helbredende.
Ved tegn på for kraftig førstegangs forværring, stoppes indtag af lægemidlet i 1-2 dage, eller indtil forværringen er aftaget.