Homøopati

Vejledning homøopati
Homøopatiske lægemidler kan anvendes til både mennesker og dyr.

Homøopati anvendes i så små doser, at det aktive stof ikke længere er at finde i blandingen men er fortyndet, i gennem en speciel proces af fortyndinger. Homøopatiske lægemidler er fremstilet på baggrund af antroposofisk lægekunst. Kan også forklares som en slags ”nanoterapi”.

Ud fra et holistiske syn tilbyder jeg homøopatisk vejledning som i forbindelse med anden konsultation eller som specifik vejledning til din hjemmebehandling. Dette kan understøtte, og styrke kroppen og psyken til en bedre balance. Du kan også få homøopatisk vejledning til dit kæledyr (hund/hest).

Reaktion og balance er når vi reagerer sundt overfor de påvirkninger vi udsættes for i hverdagen. Vi kan under-reagerer, vi kan over-reagere, og så kan vi reagere sundt.

Homøopati kan hjælpe de fleste; det kan være i forbindelse med fødevareintolerance, allergier, betændelse og smertetilstande. Det er ikke meningen vi skal dæmpe reaktionerne, og undgå dem helt. Men med opmærksomhed, sætte ind på rette tid og sted, med rette homøopatiske middel, og give os selv chancen for at få et mere jævnt forløb ved for eksempel en forkølelse, influenza eller en forstuvning.

Et eksempel fra praksis er at samtidig med at vi finder frem til hvad der forårsager en urolig nattesøvn, kan indslumring og søvn understøttes homøopatisk uden at der forekommer bivirkninger som fx mindre potens! Homøopati kan hjælpe til forbedring af nattesøvn, hjælp til menstruationskramper og styrkelse af bindevævssvagheder, sårheling og meget meget mere.

 Med homøopati kan man desuden støtte op ved psykisk ubalance og depression ved en omhyggelig klart lægning af de fysiske og psykiske forhold, som gør sig gældende i den enkeltes liv. Dermed kan homøopati specifik rettet mod de bagved liggende årsager, være en hjemmebehandling, der understøtter balancen i egen terapeutiske proces. 

Med viden om giftstoffers indflydelse på mennesket og deres udledning kan man ved hjælp af homøopati udskille giftstoffer for at opretholde legemet så rask som muligt.

For eksempel:

 • Fysiske
  – klima, larm, vibration, bestråling.
 • Kemiske
  – opløsningsmidler, luft, støv, lægemidler.
 • Biologiske
  – svampe, bakterier, vira, allergener.
 • Psykiske
  – overbelastninger, mobning, stress.

Menneskers (og dyrs) sygdomme har udviklet en kompleksitet der kræver midler sammensat til  at kunne virke komplekst bredt og alligevel specifikt.
Det er almindeligt at organismen har været udsat for påvirkninger igennem længere  tid og har udviklet en kompleksitet der kræver flere forskellige midler.

Homøopati virker ved at stimulere kroppen til at:

 • Producere det den mangler – Væsker, hormoner, etc.
 • Optage mere af det den skal bruge – Vitaminer, mineraler, næring, ilt etc.
 • Udskille de stoffer som den ikke kan bruge – f.eks. Toksiner

De fleste homøopatisk lægemidler er anvendelige som håndkøb.

Jeg mener at sygdomme skal tages alvorligt og der bør derfor kunne dokumenteres for præparaternes effekt. Præparaterne jeg anbefaler i klinikken er videnskabeligt testet og dokumenteret, også i forhold til traditionelle lægemidler som (for eksempel præparater som diklofenak, betahistin, natriumkromoglikat, kortikoider, paracetamol …)

Når jeg anbefaler midler i terapien og behandling, får du altid god vejledning i anvendelse inden du forlader klinikken.

Hvorfor jeg anvender homøopati i min praksis ?
”Det begyndte med at jeg fik midler anbefalet til nogle af mine heste som for at hjælpe dem igennem sygdomsforløb
-én havde det rigtig svært ved at komme sig efter  tarmslyngsoperation,
-en anden hest havde et kompliceret forløb i forbindelse med kodeledsforvridning,
-en tredje hest med lungeinfektion,
– en fjerde havde voldsom infektion og autoimmunlidelse
i alle  tilfælde igangsatte indsatsen med de homøoatiske midler en straks effekt – hestene fik  tydeligvis et mere jævnt sygeforløb.

Jeg afprøvede desuden de homøopatiske midler på en ældre hest der havde lidt voldsom med sommerekesem i årevis, hesten fik det efterfølgende langt bedre og havde stort set ingen eksem ud over almen irritation af fluer mm (uden efterbehandling i resten af dens levetid +9 år).
Da heste jo som bekendt ikke kan have en forudindfattet mening, eller som som vi mennesker, have en holdning eller tro/mistro til om et bestemt middelvirker eller ikke virker. Hesten tager bare i mod medicin.
Den kan ikke sige  ”det tror jeg ikke på, så ergo det virker ikke”.
Min logik sagde mig helt klart – når det virker på dyr – ja så er det da komplet fjollet hvis man selv siger: ”det tror jeg ikke på og det virker ikke på mig” (så er det da fordi man ikke ønsker det skal have en virkning).
Man kan tale meget om placebo effekt. Men jeg vælger at tage det som sandhed at når det virker, ja så virker det.
Og da jeg oplevede det virkede på mine heste, tog jeg det alvorligt og gik selv på uddannelse for at lære mere om antroposofisk medicin og moderne homøopati.
Den antroposofiske tilgang med anvendelse af homøopatiske lægemidler er i Europa anerkendt blandt andet i Tyskland og Schweitz, hvor sygdomme behandles med homøopatiske lægemidler, også i Canada anvendes homøopatiske midler som medicinerens førstevalg. De praktiserende læger anbefaler gerne natur præparater og naturlægemidler simpelt hen fordi de virker, de er på samme tid milde og kraftig virkende, man undgår de bivirkninger som ved traditionel medicin.
Sygdomsforløbet virker naturligt og harmonisk.

Derfor har jeg i mange år selv anvendt homøopati og der er rigtig god hjælp at få også til de dagligdags ting som feber, halsonde, hoste, snue mm. Homøopati er naturlig hjælp i en sund livsførelse og alle kan have gavn af midlerne. Man behøver ikke at tro på det virker for at opnå positiv effekt, man skal bare huske at tage det for på hylden gør det ingen gavn…

Her kan du finde information om hvordan du kan anvende homøopati til dig selv, din familie og dine dyr læs mere… i Almas hæfter og download ganske gratis.

Læs mere på min blog… også om homøopati til dit kæledyr.