Gruppe

Oplevelses orienteret terapi i grupper
Vi danner grupper alle steder, i fritiden og på arbejdspladsen, familien er også en gruppe. Terapi i grupper kan have sit afsæt i almene vanskeligheder i dagligdagen.

Kommunikation og  samtale

Ofte er kommunikationen medvirkende til misforståelser, mobning, konflikter og andet.
Situationen kan være at gruppen har oplevet en specifik hændelse, hvor det efterfølgende er hensigtsmæssigt at en udefrakommende fagperson kommer i gruppen gennem en periode for at sikre en med en tryg bearbejdning af hændelsen. Således den indbyrdes kommunikation foregår på en måde hvor den enkelte får afleveret sin besked respektfuldt.
Terapi i grupper kan være for medlemmer af en i forvejen bestående gruppe, en arbejdsgruppe, en gruppe i fritiden, en venskabsgruppe. Eller en gruppe der mødes omkring et bestemt tema eller problematik som for eksempel stress, angst eller andet aktuelt som sygdom, overgreb, misforståelser i kommunikationen på arbejdspladsen. 

Gruppeterapi 
Her mødes I en gruppe, for at få større selvindsigt, bearbejde hændelser, eller fx dødsfald, sygdom, krisesituationer. Det kan være kønsopdelt mande/ kvindegrupper eller mikset.
En gruppe kan også bestå af deltagere der i forvejen kun har lidt eller intet kendskab til hinanden, men har noget til tilfælles. Det kan fx være at alle i en gruppe, for nyligt har mistet sit job, arbejdsevne, har været uden for arbejdsmarkedet i en længere periode, eller har det tilfælles at de alle har været udsat for svigt/misbrug/overgreb/vold, eller som hovedtema gerne vil udvikle sine personlige og sociale kompetencer og derfor søger personlig udvikling gennem terapi i gruppe.

Der er flere fordele ved at deltage i gruppe terapi 
Når noget er svært at være i, har du mulighed for at dele med andre mennesker end blot terapeuten. Man kan øve sig i et trygt rum hvor alle har aftalt en tavshedspligt ved sessionens start. Man kan spejle sig selv og sine oplevelser i andre og deres oplevelser.
Man oplever at andre også kender til hvor svært det kan være at håndtere aktuelle problemer. Der er her et trygt rum at øve egen kommunikation og udtryk, og få en feedback der er brugbar i dagligdagen.

I gruppeterapi kan inddrages  heste, som et unikt supplement, dette gør terapien endnu mere lærerig, effektiv, helende, opløftende og ikke mindst morsom. For det behøver ikke kun være alvorligt at gå i terapi.

Læs mere: terapi med hesteMere om terapi med hest